5 redenen waarom de outsourcing van productiewerk aan maatwerkbedrijf een topidee is

15 januari 2024
WAAK Kabelassemblage

Heb je als bedrijf geen of een beperkte eigen productie, dan is het interessant om te overwegen om je productiewerk volledig of deels aan een maatwerkbedrijf uit te besteden. Het biedt voordelen op het gebied van efficiëntie, kwaliteit en prijs. In het geval van WAAK krijg je er als klant bovendien nog een verregaande service bovenop. Wie als klant met een maatwerkbedrijf zoals WAAK samenwerkt, profiteert van een schaalvergrotingseffect. Je vindt er namelijk alle technieken en machines onder één en hetzelfde dak. Dit zorgt ervoor dat je producten kwalitatiever en goedkoper geproduceerd kunnen worden dan dat je het zelf zou doen. We lichten onze troeven telkens toe met een sprekend voorbeeld, want aan ‘proven expertise’ hebben wij geen gebrek.

Beroep doen op de expertise en specialisatie van maatwerkbedrijven

WAAK is gespecialiseerd in industriële assemblage, d.i. Kabelassemblage, Kunststofassemblage, Verpakkingswerk en Metaalassemblage. Wie op zijn product specifieke bewerkingen wil uitvoeren, heeft daar al snel gespecialiseerd, technisch personeel voor nodig – een zeldzaamheid in de huidige arbeidsmarkt – en specifieke machines – die meestal zeer dure investeringen zijn. Bij WAAK zijn beide onder één en hetzelfde dak te vinden. We beschikken over de noodzakelijke technologie en machines om alle gangbare bewerkingen te kunnen uitvoeren en onze 2.100 medewerkers worden goed getraind zodat ze jouw opdrachten probleemloos aankunnen. Complexiteit is daarbij geen hindernis. Onze co-engineeringsafdelingen delen je complexe productieflow op in deelprocessen die makkelijker behapbaar zijn voor onze medewerkers. Hierbij zien ze er nauwgezet op toe dat alle stappen perfect op elkaar aansluiten en dat door de integratie van meerdere controlepunten de kwaliteit op elk ogenblik gegarandeerd blijft. Dankzij deze aanpak vertrouwen verschillende klanten hun productiewerk toe aan ons terwijl ze zich focussen op het ontwerp, vermarkten en verkopen van hun product. Andere bedrijven houden de eindcontrole en -afstelling in eigen beheer terwijl ze de rest van de activiteiten in WAAK laten plaatsvinden. Dit laatste is een zeer interessante piste voor kop-staartbedrijven of bedrijven in een reshoring-verhaal, die hun geoutsourcete productiewerk van het buitenland terug naar Vlaanderen willen brengen en een partner zoeken om dit op te vangen.

Complex werk en hoge volumes zijn een perfecte match voor onze medewerkers: ontdek ons OBU refurbishment project

WAAK refurbishment OBU's Satellic

Focus op kwaliteit door integratie van diepgaande controlesystemen

Als je onze klanten zou vragen waarop wij echt het verschil maken, dan zal een groot deel het aspect ‘kwaliteit’ aanhalen. Heb je een moeilijk te produceren product dat heel wat handenarbeid nodig heeft en één of meerdere kritische punten in de productieflow heeft, dan weten wij er raad mee. Omdat we al meer dan 60 jaar werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zetten wij sterk in op diepgaande en goed uitgewerkte controlesystemen. Deze zorgen ervoor dat er geen fouten in het productieproces sluipen en zorgen ervoor dat de klant een eindproduct ontvangt dat volledig naar wens is en voldoet aan alle kwaliteitsvereisten.

Een eindresultaat dat qua kwaliteit even goed tot zelfs beter is dan in een regulier bedrijf: ontdek de controlesystemen achter onze slimme meterkasten.

WAAK Kabelassemblage

Kostenbesparend: profiteren van schaalvergrotingseffect van maatwerkbedrijven

WAAK beschikt over 76.000 m² productieruimte en 2.100 medewerkers. Bedrijven die een langdurige partnership met WAAK aangaan, profiteren van een schaalvergrotingseffect. Doordat je als klant geen investeringen moet doen op vlak van tools en machines en doordat wij grote volumes hanteren, resulteert dit in een lagere kost voor de klant. Heeft je product bovendien meerdere bewerkingen nodig of zoek je een combinatie van manuele montage en één of meerdere bewerkingen, dan is de kans groot dat alles volledig binnen WAAK kan gebeuren. Dit brengt niet alleen een gunstig prijseffect met zich mee, je moet ook niet meer bij verschillende bedrijven gaan aankloppen, wat makkelijker is qua coördinatie en minder kwaliteits- en voorraadrisico’s tot gevolg heeft.

Smappee en Belintra zijn twee bedrijven die zowel voor de metaalbewerking, als (eind)montage voor WAAK kiezen. Ontdek waarom dit voor hen gunstig uitpakt.

 Verregaande service en betrouwbaarheid

Als een klant zijn handenwerk aan WAAK uitbesteed, gaan onze co-engineers de productieflow onder de loep nemen. Als lean manufacturing-specialisten weten zij beter dan wie ook hoe je een productielijn op poten zet en welke vorm dit best aanneemt. Ze zorgen ervoor dat alle stappen in het productieproces naadloos in elkaar overvloeien. Dit komt zowel de kwaliteit van het eindresultaat, als de efficiëntie ten goede. Het product komt sneller tot stand en eventuele kwaliteitsrisico’s en production delays worden vooraf geëlimineerd. Dit alles resulteert in minder kosten en een betere Return On Investment (ROI) voor de klant. Naast productieondersteuning kunnen wij er bij wijze van extra services ook voor zorgen dat producten rechtstreeks in onze magazijnen worden geleverd, kunnen wij zelf voor het voorraadbeheer instaan, enz.

Verpakkingswerk is een zeer concurrentiële markt. Voor onze klant Decathlon maken onze betrouwbaarheid, kwaliteit en de unieke, verregaande service een enorm verschil.

WAAK co-engineeringafdeling

Duurzaam, circulair en inclusief: maatwerk biedt bedrijven authenticiteit en geloofwaardigheid

Als bedrijf en SDG Champion zetten wij ons in om onze productie zo duurzaam en circulair mogelijk te laten verlopen. Graag gaan wij in zee met gelijkgestemde partners die onze visie delen. Deze bedrijven zien dit niet als een kost of hindernis, maar als een meerwaarde voor hun business. Ook het feit dat wij mensen inzetten die in de reguliere arbeidsmarkt weinig tot geen kansen zouden krijgen, is voor hen koren op hun CSR-molen (corporate social responsibility). Het maakt hun bedrijf authentieker en biedt hen geloofwaardigheid. De wetenschap dat hun product op een duurzame manier tot stand komt, zorgt ervoor dat hun product nog interessanter wordt voor hun eindklanten.

WAAK werkt samen met aardappelproducent Agristo in een circulair project. Het is niet alleen kostenbesparend, het zorgt er ook voor dat er minder voedsel wordt verspild. Dat ze daarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geven, is een mooie kers op de taart.

WAAK sustainability

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen